Errezeta hauetan osasuntsuak eta denboraldikoak diren osagaiak erabiliko ditugu. Eusko Jaurlaritzak argitaratutako gomendioak gai honen inguruan jarraituko ditugu.
Gaur dilista hamburguesak egingo ditugu
Hanburgesa begetarianoaren jatorria ez dago oso ondo zehaztuta, hala ere, Londresen 1982an sortu zuela esaten da Greg Samsek, VegeBurger deitu zion, 2.000 hanburgesa pakete salduz kaleratu ondorengo lehen 3 asteetan.
Udaberriko Brownie egingo dugu
Brownie honetan azukre zuria erabili beharrean, eztia erabiliko dugu. Ez diogu botako gurina eta bere ordez platanoak botako dizkiogu.
Gaur fideo txinatarrak egingo ditugu
Fideo txinatarren jatorria, teorien arabera, Txinari egozten zaio. Fideoak duela 3.000 urte inguru prestatzen baitziren arroz irinarekin eta babekin. Hainbat motatako fideo Asiatikoak daude, ezagunenak hauek dira.
FIDEOS SOBA. ...
FIDEOS SOMEN. ...
FIDEOS DE TE VERDE. ...
FIDEOS NAENG MYUN o NAENG-MEYON. ...
FIDEOS RAMEN. ...
FIDEOS DE HUEVO. ...
FIDEOS UDON. ...
FIDEOS SHIRATAKI.
Hona hemen guk sukaldatutako errezeta:
https://www.youtube.com/watch?v=afj8-vLI94g
Gaur Belem opiltxoak
egingo ditugu
Gaur egun "Belem Pastéis Fabrikan" egiten dira, 1837az geroztik mantentzen duten errezeta sekretu batekin. Portugal bisitatzean rezeta hau frogatzea beharrezkoa da.
Gaur patata tortilla egingo dugu
Oraingoan Espainian gelditu gara,
bertan oso ezaguna den plater bat sukaldatu dugu.
Jarraitzen dugu geure bidaian Munduan zehar eta oraingo honetan EGIPTOra joango gara eta bertako janari bat aukeratu dugu.
Gaur HUMUS egingo dugu
Janari hau Antziñeko Egiptotik dator, Arabiar herrialdetan oso tipikoa da. Egiteko erreza eta oso gozoa.
Gaur blogean azalduko dizuegu Hummusa nola egiten den.
Egiteko osagaiak hauek dira:
· Olioa
· Berakatza
· Limoia
· Kumino
· Piperrauts
· Gatz
Erabil behar ditugun gailuak:
· Kaiku
· Koilara
· Irabiagailua
Jarrai bideak:
1. Sukadera batean txitxirioak jarri eta urarekin garbitu
beste gauzak presatzen dugun bitartean
2. Kaiku batean 2 berakatz hortz jarri, koilarakada bat gatz, koilarakada bat erdi kumino, piperrautz pixka bat eta txitxidioak
3. Irabiagailuarekin irabiatu
4. Limoi zukua bota eta 3 koilarakada olio, irabiagailuarekin irabiatu pure kremoso bezalakoa geratu arte.
5. Dentso geratzen bada ur pixkatxo bat bota.
Espero dugu zuen gustukoa izatea!!
Jarraitzen dugu geure bidaian Munduan zehar eta oraingo honetan Kolonbiara joango gara eta bertako janari bat aukeratu dugu.
Gaur Arepa Kolonbiarrak egingo ditugu
Oraingo honetan Kolonbian egin dugu geldialdia eta Arepa Kolonbiarrak egin eta frogatuko ditugu.
Janari honen jatorria espainiako konkista prekolonbiar garaitik dator. Artoa biltzen zuten eta horrekin arepak sukaldatzen zituzten.
Guk erabil genuen osagaiak hauek dira:
- 225 g arto hirin zuri aurrez egosia
- 360 ml ur
- 40g gurin
- 150g mozzarella gazta birrindua
- goilara eta erdi gatz
- oliba olioa
Erabilitako tresnak honako hauek izan ziren:
· sartagina
· labana
· goilara
· ontzi bat
· ontzi neurgailua
· bitrozeramika
Nola egin:
1. Ontzi batean 360ml ur epela botatzen dugu eta poliki artozko 225gm irina gehituko dizkiogu irabiatuz.
2. Ontzira kafea hartzeko koilararekin 1 ½ gatza botatzen dugu irabiatuz eta gazta gehitzen dugu. Oratu likatsu ez dagoen arte.
3. Arepak egin. Sartagin batean olioa bota eta areoak frijitu bi aldetatik. Sua itzali.
Munduan zehar berriro ere bidaiatzera goaz eta oraingo honetan Kubara joango gara eta bertako janari bat aukeratu dugu.
Gaur arroza kubako erara…
iruzkinik ez :
Argitaratu iruzkina